Julie Alapnes m/band

Om arrangementet

Julie Alapnes har utmerket seg som en felespiller med egenart og sterk signatur. Hun er kjent for sin tilstedeværelse, gode formidlingsevne, vakre komposisjoner, og som en viktig tradisjonsbærer av den nordnorske folkemusikken. 

Julie har med seg et bandet bestående av Petter Carlsen, Halvard Rundberg og Aleksander Kostopoulos. Denne supergruppa fra nord har spilt sammen siden 2014, og skapt et energisk, kjølig og forfriskende uttrykk hvor nordnorsk folkemusikk og Julies egne låter møter drivende trommer, rocka barytongitar og drømmende vokal. Låtene til Julie trives i dette filmatiske landskapet, hvor karakteristisk felespill og trøorgelet Leon utgjør en viktig grunnstamme. Gruppa høstet strålende kritikker både for debutalbumet «Julietnorth» i 2018, og «Helleristning» som kom i oktober 2022, og ble moninert til Spellemannprisen! Nå har Julie og musikerne vært i studio igjen, og neste album er forventa å komme i løpet av våren 2024.

Fela og musikken har tatt Julie til hver en krik og krok av Norge, og gitt henne vinger til å fly over landegrensene. Til Galle Music Festival på Sri Lanka, Operahuset i Kairo, Shetland Folk Festival, FolkBaltica, Tønderfestivalen, og ikke minst Celtic Connections i Glasgow, der hun skal spille for andre gang nå i januar. Flere av hennes låter har blitt spilt inn av andre artister, og man kan finne "Julies vals" og "Arnt Ivars polska" på franske, canadiske og skotske utgivelser.

Medvirkende:
Julie Alapnes – fele og vokal 
Petter Carlsen – barytongitar og vokal 
Halvard Rundberg – trøorgel og gitar
Aleksander Kostopoulos – trommer
Truls Olsen – lydtekniker

Foto: Julie Pike