Nordland Teater: Som før og etter

Om arrangementet

I Som før og etter møter du HAN, HENNE og foreldrene hans i et humoristisk og eksistensielt spill om kjærlighet, familie, livet og døden.

- Alle familier kan mer eller mindre snakke sammen

Du vet den middagen med venninnene som ikke ble helt som du håpet på? Den julefeiringen hvor alt gikk skeis? Den hytteturen hvor mamma gråt, pappa gikk en lang skitur og du egentlig bare ville vinne i yatzy... Ja, eksemplene er mange. Forventningene er flere.

En ting er i hvertfall sikkert - familiebegrepet er langt mer sammensatt enn beskrivelsen i Norske Leksikon tilsier: Familie viser i regelen til en avgrenset gruppe nære slektninger. Ofte vil nære slektninger med felles bopel eller i daglig samvirke bli oppfattet som «en familie».

Stykket er skrevet av dramatiker og komponist Fredrik Brattberg.

Med sin særegne signatur arbeider han med handlinger og dialog på samme måte som en komponist arbeider med musikalske temaer. Brattberg har mottatt flere priser, blant annet Ibsenprisen, og stykken hans er oversatt til rundt tyve språk og spilles verden rundt. Han er den norske dramatikeren som er mest spilt i utlandet, etter Jon Fosse og Arne Lygre.

LES OGSÅ: I sofaen med Fredrik Brattberg

SOM FØR OG ETTER er en samproduksjon mellom Hålogaland Teater, Nordland Teater og Vega Scene. Forestillingen vises under Vinterlys og skal deretter på Nordlandsturne.

Manus: Fredrik Brattberg
Skuespillere: Helén Vikstvedt, John Sigurd Kristensen, Line Heie Hallem og Sebastian Skytterud Myers
Regi: Katinka Rydin Berge
Scenografi, kostyme og figurdesign: Even Børsum
Figurdesign: Grete Larsen
Kostymemaker: Halvard Leirvik
Maskedesign: Vibeke Sverre
Lyddesign: Aksel Bakken
Lysdesign: Vegar Angel N. Andreassen
Koreografisk assistanse/arbeid: Stian Danielsen
Produsent: Ann Margritt Enoksen