UJUL med Moddi

Om arrangementet

Et alternativt juleevangelium for deg som stresser fra kjøpesenter til kjøpesenter, som svetter i møtet med familiemiddager, og synes julestemninga sitter litt vel langt inne. Det er evangeliet for deg som ikke nødvendigvis gleder deg til desember, og som er lei av at alt skal være så helsikes koselig hele tiden. 

Moddi er heller ingen fan av jula; gavepresset, gudstjenester, rødkål, enebærbusker eller O' Helga Natt. Faktisk har han jula så langt opp i halsen at han i 2020 lagde en hel konsert til alle som synes julestria er i kjipeste laget. I år tar han steget videre, og serverer et storslagent musikkteater – UJUL, en hyllest til mørketidsdepresjon, juleangst, vinterstengte veier og glitterpyntet svartsinn. 

Dette er forestillingen for deg som trenger en pause fra all kosen. Til deg som synes livets forjævligheter blir enda tydeligere når sola svinner, som kjenner klimaangsten i hver munnfull med juleribbe, som vegrer deg for middagsbesøk hos onkel Runar, som får like dårlig samvittighet uansett hvordan du velger å gå det uunngåelige julenederlaget i møte. 

I UJUL møter vi mennesker som sliter seg gjennom årets mørkeste dager, med nyskrevet musikk av juleskeptiker og artist Pål Moddi Knutsen i samarbeid med Nordland Teater og Arktisk filharmoni. I sviktende neonlys gjenopplever vi de årlige strabasene og det komplette kaoset opp mot julenatta, i et siste desperat forsøk på å komme overens med høytidenes høytid.

Passer for alle fra 9 år og oppover.

Les også: Litt tid e den største presang

Takk for lånet av «Nordnorsk julesalme" skrevet av Trygve Hoff og "Nå kommer jula til alle" av Ellen Sofie Hovland

----------------------------------

AV: Pål Moddi Knutsen
Varighet: Ca. 75 minutt

KUNSTNERISK TEAM:    
Dramatiker: Kristofer Blindheim Grønskag 
Tekst/musikk: Pål Moddi Knutsen
Regi: Oleg Glushkov
Idé/konsept: Sigrid Strøm Reibo og Pål Moddi Knutsen
Regiassisten: Ola Gamkinn 
Scenografi- og kostymedesign: Mårten K. Axelsson 
Lysdesign: Vegar Angel Nordheim Andreassen
Medvirkende: Pål Moddi Knutsen, Reidar Sørensen, Line Heie Hallem, Rune Storsæther Løding, Maiken Vembre, Hannah Schulte Strid
Musikere: Håvard Schulerud Bilsbak (cello), Tore Ljøkelsøy (trommer), Natalya Girunyan (bratsj), Johannes G. Liebig (fiolin), Anders Melhus (fiolin), Ingvild Maria Mehus (bass)
Kapellmester: Sverre Tollefsen Laupstad 

TEKNISK TEAM:    
Inspisient: Wenche Bakken
Scenemester: Magne Jøsevold
Lydtekniker: Frode Fridtjofsen
Rekvisitør: Sissel Heien og Mariann Rostad
Kostymemaker: Halvard Leirvik og Kari-Britt Nilsen
Maskør: Tove Solbakk
Marked: Trine Rimer, Tove Hovind, Tina Ditlefsen, Hilde Karin Skreslett og Yngvild Berg Keilen