OPERAGALLA 2019 - STØRST AV ALT ER... Arktisk Filharmoni: Operagalla 2019

AVLYST PÅ GRUNN AV VÆRFORHOLD!

Kveldens Operagalla i Meieriet kultursenter er avlyst på grunn av vanskelige værforhold.

- Det er med tungt hjerte vi må avlyse kveldens konsert på Leknes på grunn av de vanskelige værforholdene og følgene det har fått for transport av musikere, solister og utstyr. Vi har gledet oss lenge til å møte vårt publikum der, og ser på billettsalget at publikum også har gledet seg til å møte oss. Vi beklager derfor sterkt overfor alle de som har sett fram til vår Operagalla på Leknes, sier kommunikasjonssjef Lasse Jangås i Arktisk Filharmoni. - Dessverre rår vi ikke over været, og denne gangen ble det dessverre umulig å komme til Leknes med et så stort apparat, men vi satser sterkt på at vi skal komme tilbake ved en senere anledning, fortsetter Jangås.

Meieriet kultursenter vil også beklage overfor alle som har kjøpt billett og gledet seg til kveldens forestilling, men været, og de utfordringene det har gitt Arktisk Filharmoni, rår vi ikke over.

Alle som har kjøpt billett på nett vil bli kontaktet og få billetten refundert. De som har kjøpt billett på billettautomat eller i kinoskranken, bes komme innom Meieriet kultursenter for å få billetten refundert.

 

 

------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

I 2019 starter vi året med en skikkelig fest. Arktisk Filharmonis Operagalla har blitt en tradisjon svært mange i Nord-Norge setter pris på, og for første gang legger de Operagall-turneen innom Meieriet kultursenter.

Fredag 11. januar står symfoniorkesteret til Arktisk Filharmoni for første gang på scenen i Meieriet. Og som om ikke det var nok, kan du også få oppleve disse fantastiske solistene:

Den norske sopranen Mari Eriksmoen er utdannet ved Norges musikkhøgskole i Oslo, Conservatoire national supérieur de musique et de danse i Paris og Operaakademiet i København. Hun debuterte i 2006 og har hatt engasjementer i både Norden og på de store scenene i Europa, med opptredener både radio og fjernsyn. I 2005 vant hun kammermusikkprisen i International Lied Competition for Youth i Tyskland og i 2009 mottok hun De unges Lindemannpris. I oktober 2010 fikk hun svært gode kritikker for rollen som Zerbinetta i Ariadne auf Naxos av Richard Strauss ved Theater an der Wien, og i 2011 ble hun tildelt Statoils talentstipend.

Den norske mezzosopranen Ingeborg Gillebo studerte ved Norges Musikkhøgskole og ved Operaakademiet i København, og gjorde sin debut på Det Kongelige Teater i København i 2010 som Margret in Wozzeck. Kort tid etter gjorde hun sin debut på Den Norske Opera som Cherubino i Figaros bryllup og har siden opptrådt ved en rekke ledende operahus og festivaler, som Metropolitan Opera i New York, Oper Zürich, Theater an der Wien, Theater Kiel, Festival d'Aix en Provence, Flanders Festival Antwerp og Drottningholms-festivalen i Stockholm. Hun er en meget etterspurt konsertsanger og blant mange høydepunkter kan nevnes en konsert til ære for Plácido Domingo i Amsterdam, opptreden på den årlig Richard Tucker-gallaen i Carnegie Hall i New York og en konsertant fremføring av Wagners opera Parsifal med City of Birmingham Symphony Orchestra. I august 2011 vant hun 2. plass i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse og i juni 2015 representerte hun Norge i verdens største sangkonkurranse; BBC Cardiff Singer of the World.

Den amerikanske tenoren Eric Fennell reiser verden over og er en svært ettertraktet sanger. Han debuterte da han steppet inn for Rodolfo I Puccinis La Bohéme under Glimmerglass Opera Festival. Denne muligheten førte ham til The New York City Opera, hvor han sang i seks sesonger og gjorde 13 roller. Senere har han gjort roller på Broadway, Deutsche Oper i Berlin, San Francisco Opera, Boston Lyric Opera, Seattle Opera, Washington Concert Opera, Deutsches National Theater Weimar og på mange andre scener verden over.
Mange opplever operagallen tidlig i januar som et musikalsk og sosialt høydepunkt for året, og denne kvelden får du høre klassikere fra kjente operaer.

Dirigent blir NOSO-vennen Eivind Gullberg Jensen, en av få norske dirigenter med stor internasjonal karriere – og musikerne han dirigerer er som alltid under Operagalla fra NOSO Symfoniorkester.

Solister: Ingeborg Gillebo og Mari Eriksmoen og Eric Fennell
Dirigent: Eivind Gullberg Jensen
Orkester: Arktisk Filharmonis Symfoniorkester

_
_
_