Om Meieriet kultursenter

I september 2014 ble første del av Meieriet kultursenter offisielt åpnet av Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette Marit. Hele kultursenteret ble markert åpnet med en fire dager lang åpningsfestival som viste bredden i det som Meieriet vil ha å by på.

I byggets vel 4 000 kvadratmeter vil du finne følgende hovedfunksjoner og aktører:

Meieriet bibliotek sin hovedvirksomhet finner du i den gamle, vakre og ærverdige Meierisalen. Her vil du kunne låne bøker og andre medier. Du finner også studieplasser og gode sittegrupper. Det har blitt etablert en egen scene der bokbad, høytlesninger og samfunnsdebatter vil finne sted. I første plan finner du bibliotekets barneavdeling, samt aviser og tidsskrifter – begge deler plassert i foajeområdet like innenfor hovedinngangen.

Qltura fritidsklubb er kommunens fritidstilbud til ungdom fra 8. klasse til 19 år. I klubblokalet på 260 kvadratmeter er både kafé, scene, dataavdeling, spillrom, møterom og bandøvingsrom. 

Kulturskolen har de aller fleste av sine tilbud lokalisert i Meieriet kultursenter. De disponerer 8 musikkøvingsrom, egen dans-/dramasal og arealer til keramikk, grafikk og tegning.

Meieriet kino har de fleste visninger i en egen rendyrket kinosal med 68 plasser, men også Meieriets storsal er utstyrt med kinoanlegg og brukes også til å vise film.

Bandøvingsrom finnes også. Det er tre rom på mellom 25 og 30 kvadratmeter, som er tilrettelagt for bandøving. Rommene har god akustikk og er fullt utrustet med musikkutstyr. Et godt tilbud som gir ungdom som ikke har råd til eget dyrt musikkutstyr, mulighet til å spille i band.

Storsalen er en flerbrukssal med mange forskjellige bruksområder. Her vil du kunne oppleve alt fra konserter til teaterforestillinger, kinoframvisning, konferanser, stand up-show, kulturskoleforestillinger, osv. Når det uttrekkbare amfiet er i bruk vil det være plass til 338 personer. Med amfiet trukket inn kan 540 personer delta på arrangementer her.

Kulturbaserte næringsaktører. I tillegg til kommunens egen virksomhet holder kaféen Sans og Samling til i Meieriet. Sans og samling har allerede blitt en populær og godt etablert kafé og konsertscene i det som en gang var det gamle fyrrommet i Meieriet.

Møterom og øvingsrom for lag og organisasjoner. Hver mandag trener Vestvågøy bridgeklubb i lokalene til Qltura. Det er grunn til å tro at stadig flere organisasjoner, lag og foreninger vil velge å legge noe av sin virksomhet til Meieriet.

Store og flotte gallerilokaler i Fryseriet. Her vil kommunen få mulighet til å huse store og små utstillinger.